Cum se tracteaza corect o masina

tractari auto avariateDesi tractarea unei masini nu pare o sarcina foarte dificila, exista totusi cateva lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand decizi sa tractezi tu o masina in loc sa mergi cu o firma specializata.

Inainte de toate noi iti recomandam ca totusi sa apelezi la firma de tractari/remorcari auto. Daca esti din zona Timisoarei, firma noastra, Tractari Auto Vest, poate ajunge la locatia ta in cel mai scurt timp.

O masina poate fi tractata doar daca este inmatriculata. Daca nu e inmatriculata ai nevoie de o platforma pentru a transporta autovehiculul.

Pentru tractare poti folosi fie o bara, cu o lungime de minim 4 metri sau o sufa de 3-5 m lungime. In cazul in care sistemul de franare/directie este defect, remorcarea trebuie facuta neaparat cu bara.

Tine cont ca ambii soferi trebuie sa aiba un permis de conducere valabil. Atat cel care se afla in autoturismul care tracteaza cat si cel care se afla in autoturismul tractat.

Legat de semnalizari, masina tractata trebuie sa foloseasca aceleasi semnale luminoase ca si masina care tracteaza.

In legislatie nu este specificata o distanta maxima pe care un autoturim poate fi remorcat insa este indicat ca distantele sa fie cat mai mici. Pana la un service sau un garaj.

Viteza de deplasare este recomandat sa fie in jur de 30 km/h pentru a putea fi evitate orice situatii neplacute din trafic, avand in vedere ca orice frana sau schimbare de directie necesita o sincronizare perfecta intre cele 2 autoturisme.